hits

Å prøve ut noe nytt

Heisann! Håper alle har hatt en fin helg så langt og kost seg masse! Er det en ting jeg ikke gjør ofte, så er det å lage min egen middag. Jeg pleier som regel bare å spise det mamma lager, naturligvis. Ettersom jeg er den eneste som er veganer i huset er ikke dette alltid så lett lenger. I dag har jeg laget min første ordentlig middag og i skrivende stund sitter jeg og hiver den i meg før jeg skal dra på jobb. Jeg bestemte meg for å følge en oppskrift jeg fant på YouTube som består av quinoa, mais, paprika og vårløk blandet sammen, og ovnsbakte søtpoteter ved siden av. Så langt synes jeg det er supergodt, selv om jeg kanskje tok litt vel mye mais i med et uhell. De siste 20 minuttene jeg har igjen skal jeg bruke på å se videre på dokumentaren Cowspiracy som venninna mi tipset meg om tidligere.

Ha en fin kveld videre!

Black Friday

God heeelg! Denne helgen er min jobbhelg, så da skal jeg jobbe fredag - søndag. Det er såå slitsomt å ha gym den siste timen på skolen og så måtte jobbe helt til 23:00 samme dag. I dag hadde vi heldigvis gym mye tidligere så vi ble også ferdige mye tidligere. Selv om det er helg betyr ikke det fri fra skole. Denne helgen må jeg øve til historieprøve, jobbe videre med særemne og starte å planlegge et portrettintervju. Siste året på videregående blir bare mer og mer stressende merker jeg. Da er det greit å ha litt pause innimellom, så nå snart skal søsteren min og jeg dra på kjøpesenteret for å se om vi kanskje finner noe på salg og etter det blir det rett på jobb!Ha en fin fredagskveld alle sammen!

Fotografi

Heisann! Håper dere har hatt en fin uke så langt. I dag skal vi feire høsttakkefest eller thanksgiving som det heter på amerikansk. Dette blir også første gangen jeg tester ut ordentlig vegansk middag, så det kan bli spennende. Siden jeg har vært ellers ganske opptatt i dag tenkte jeg å poste noen bilder som jeg har tatt i løpet av de to siste årene. Jeg pleier ikke vanligvis å ta masse bilder utenom til bloggen, men de fleste bildene her er til skoleprosjekter osv.
Dette er faktisk tatt for flere år siden da det begynte å bli høst. Utrolig nok er det tatt med min gamle mobil, men jeg synes fargene var så utrolig fine i og med at bildet ikke er redigert.

Ha en fin kveld!

Night Out

Heisann! I dag våknet jeg klokka 9 og begynte å stresse veldig for å rekke skolen... før jeg innså at det var lørdag. I kveld skal jeg i en bursdag og temaet er classy. Jeg har derfor valgt å ha på meg en av mine favorittkjoler fra TOBI. Det er veldig risky å handle over nett, men denne satt som et skudd! I dag har jeg rukket å filme videoen for i morgen i tilfelle jeg ikke skulle ha like god tid i morgen, så da er det bare å glede seg til den!Ha en superfin lørdag alle sammen!

Mine hårfrisyrer

Heisann! I det siste har jeg tenkt over hvor sjeldent jeg gjør noe spesielt med håret mitt. Det er som regel bare rett ned i min naturlige farge. Jeg klipper det kortere enn jeg liker én gang i året etter at det har vokst seg litt for langt. Likevel klarer jeg å få til litt variasjon i hverdagen.

Det er sjeldent man ser meg i hestehale eller dott, med mindre jeg er på jobb. Dette er mest fordi jeg synes det er så utrolig ubehagelig. Jeg foretrekker å få håret vekk fra ansiktet på andre måter. Også er det jo de dagene hvor jeg egentlig ikke bryr meg som mye. Så derfor tenkte jeg å vise dere tre frisyrer som er mest vanlig å se på meg.


Liten dott - Denne frisyren har jeg brukt svært mye i det siste. Jeg liker hvordan det ser ut, og det er definitivt den mest komfortable måten for meg å få håret unna ansiktet. I tillegg er den superrask å lage, selv om jeg som oftest må bruke et par forsøk før jeg blir fornøyd. perfeksjonist Halve opp, halve ned - Dette må vel være min favoritt, men også den jeg bruker minst. Mest fordi den ikke er så komfortabel og blir også sjelden slik jeg ønsker den skal være. Det blir ofte bulker her og der, og veldig stramt og flatt noen steder. I tillegg har jeg god del babyhår som stikker i alle kanter etter noen timer. Men når jeg blir slik jeg ønsker den skal være, er den super!

Dette var da mine tre mest typiske hårfrisyrer. Håper dere fikk noen ideer til hva dere kan gjøre selv med eget hår, og del gjerne dine egen tips!

Snapchat lately

Heisann! Jeg er egentlig utrolig dårlig til å huske på å lagre bildene jeg tar på snapchat. I tillegg er de heller ikke så veldig verdige til å vise på bloggen akkurat. I det siste har jeg likevel klart å putte litt ekstra innsats i mine snaps, selv om flesteparten består av klaging, haha.Ha en fin uke videre!

15 ting som gjør meg glad

venner
musikk
pakker i posten
katten min
tanteungene mineå være alene hjemme
julestemning
å reise
helg
sommer & grillefint vær
natur
lønning
orden & ryddighet
gode karakterer

Få fokuset på topp!

Heisann! Mandag er en av de korteste dagene vi har på skolen, men jeg sliter likevel med holde fokuset gjennom hele dagen. Det er fort man blir trøtt når man må sitte å høre på læreren snakke mens man egentlig bare vil legge seg ned og sove. Jeg bestemte meg derfor å gjøre litt research for mat å spise og andre tips for å holde fokuset og energien på topp. Jeg vet jeg ikke er den eneste med dette problemet, så hvorfor ikke dele det med dere?

Salat
Hvilken som helst type salat du foretrekker fungerer her. På nettet stod det ''leafy greens'' - vet ikke helt hvordan jeg skal oversette det, men det blir jo spinat, ruccola, isbergsalat og ja, du forstår sikkert. Derfor er salat perfekt å ha som lunsj på skolen for å forberede seg til timene du skal ha videre.

Fullkorn
Dette er en perfekt frokost! I min faste frokost har jeg alltid en skål havregryn. 100% fullkorn står det på den. Selv om fullkorn kan virke kjedelig, er det mange ulike varianter det kan konsumeres i! Havregryn er egentlig en ganske kjedelig og tørr frokost, og er derfor det bare er en del av frokosten min, men det gir meg massevis av energi i de første timene på skolen. Frokost i seg selv er det som er aller viktigst. Det er en grunn til at det blir kalt dagens viktigste måltid, og det er vist at studenter som spiser frokost presiserer bedre enn studenter som ikke spiser frokost.Tyggis
Da jeg gikk på grunnskolen fikk vi ikke lov til å tygge tyggis på skolen (?), men hvis skolen din tillater det ville jeg anbefalt deg å gjøre det. Det har vist seg at å tygge tyggis i stressende situasjoner vil gjøre deg mer våken og oppmerksom. I tillegg har tyggegummi en annen effekt også: hvis du tygger tyggis mens du øver til en prøve, og deretter tygger den samme smaken under prøven - vil du huske stoffet mye bedre.

Husk vann
Mat som blåbær, nøtter, mørk sjokolade, grønn te og avokado har også vist seg å forbedre fokuset og konsentrasjonen. I tillegg er det også superviktig å huske vann! På skolen min er det en vanndispenser i nærheten som gjør det lett å hele tiden fylle på med nytt og forfriskende kaldt vann.

Forstyrrefri-sone
Pass på at du ikke blir forstyrret av annet rundt deg når du prøver å følge med. Legg bort mobil og lukk PC hvis du ikke trenger den. Hvis du må være på den, så lukk sosiale medier og annet som kan ta fokuset ditt vekk fra skole. En liten luftepause kan også være svært lurt. Gå en liten tur, gå på do, fyll vann - bare beveg deg, og du vil raskt føle at du får mer energi.

Forbedre minnet
Nå går jeg litt av temaet, men jeg husker å ha lest en artikkel en gang om hvordan valnøtter forbedret minnet. Så disse nøttene er jo supre å spise mens du øver til en prøve eller framføring!

Selvfølgelig er kaffe helt supert hvis du vil ha energi og fokusere mer, men det er ikke alle som liker kaffe, på noen fungerer ikke kaffe og kaffe har også negative effekter. Så dette var noen tips hvis du ikke foretrekker kaffe. Håper de var hjelpsomme og jeg gleder meg selv til å prøve de ut!

Sweater Weather

Heisann! Har vært fraværende fra bloggen de to siste dagene på grunn av at jeg har vært på skole og så har jeg ikke kommet hjem før halv elleve på grunn av jobb eller annet. I dag har jeg ikke så god tid heller, men tenkte å slenge med enda noen antrekksbilder. Denne helgen har jeg heldigvis fri, så da satser jeg på at bloggingen blir på topp!
Cardigan SheIn / T-skjorte PrettyLittleThings / Bukse BikBok

Nå har det blitt utrolig kaldt ute, spesielt om morgenen, så det går mye av tykke, strikket gensere om dagen. Jaja, nå er det jo bare 190 dager til sommerferien...

Gratis bloggdesign fra Blogg.Wiki