Å prøve ut noe nytt

Heisann! Håper alle har hatt en fin helg så langt og kost seg masse! Er det en ting jeg ikke gjør ofte, så er det å lage min egen middag. Jeg pleier som regel bare å spise det mamma lager, naturligvis. Ettersom jeg er den eneste som er veganer i huset er ikke dette alltid så lett lenger. I dag har jeg laget min første ordentlig middag og i skrivende stund sitter jeg og hiver den i meg før jeg skal dra på jobb. Jeg bestemte meg for å følge en oppskrift jeg fant på YouTube som består av quinoa, mais, paprika og vårløk blandet sammen, og ovnsbakte søtpoteter ved siden av. Så langt synes jeg det er supergodt, selv om jeg kanskje tok litt vel mye mais i med et uhell. De siste 20 minuttene jeg har igjen skal jeg bruke på å se videre på dokumentaren Cowspiracy som venninna mi tipset meg om tidligere.

Ha en fin kveld videre!

Black Friday

God heeelg! Denne helgen er min jobbhelg, så da skal jeg jobbe fredag - søndag. Det er såå slitsomt å ha gym den siste timen på skolen og så måtte jobbe helt til 23:00 samme dag. I dag hadde vi heldigvis gym mye tidligere så vi ble også ferdige mye tidligere. Selv om det er helg betyr ikke det fri fra skole. Denne helgen må jeg øve til historieprøve, jobbe videre med særemne og starte å planlegge et portrettintervju. Siste året på videregående blir bare mer og mer stressende merker jeg. Da er det greit å ha litt pause innimellom, så nå snart skal søsteren min og jeg dra på kjøpesenteret for å se om vi kanskje finner noe på salg og etter det blir det rett på jobb!Ha en fin fredagskveld alle sammen!

Fotografi

Heisann! Håper dere har hatt en fin uke så langt. I dag skal vi feire høsttakkefest eller thanksgiving som det heter på amerikansk. Dette blir også første gangen jeg tester ut ordentlig vegansk middag, så det kan bli spennende. Siden jeg har vært ellers ganske opptatt i dag tenkte jeg å poste noen bilder som jeg har tatt i løpet av de to siste årene. Jeg pleier ikke vanligvis å ta masse bilder utenom til bloggen, men de fleste bildene her er til skoleprosjekter osv.
Dette er faktisk tatt for flere år siden da det begynte å bli høst. Utrolig nok er det tatt med min gamle mobil, men jeg synes fargene var så utrolig fine i og med at bildet ikke er redigert.

Ha en fin kveld!

50 uviktige fakta om meg

Jeg har iPhone 5s // Bursdagen min er 9. desember // Jeg bruker svarte bukse så og si hver dag
Jeg går på medier og kommunikasjon // Jeg elsker kickboxing // Stjernetegnet mitt er skytten
Jeg jobber på pizzabakeren //Jeg har på hvit neglelakk hele tiden // Jeg prøver å bli veganer
Jeg tåkker på komlokk // Jeg har aldri hatt en ordentlig kjæreste Jeg skal flytte til Oslo neste år
Jeg holder på med lappen // 
Cola er noe av det beste jeg vet // Jeg elsker å gå med høye heler
Jeg tar nesten aldri selfies // Svart er nesten den eneste fargen jeg går med // Jeg synger nesten hele tiden
Rød er min favorittfarge // Jeg hater å gå i hestehale // Jeg er en svært sarkastisk person // Jeg har regulering
Jeg ser minst 5 år yngre ut uten sminke // Jeg drikker vann hele tiden // Jeg leser svært sjeldent blogger
Jeg elsker å hjelpe andre med min kunnskap // Jeg er egentlig veldig kresen // Jeg får ikke blåmerker lett
Katten min og jeg er nesten alltid sammen når jeg er hjemme // Jeg liker ikke konserter // Jeg elsker musikk
Jeg har ikke et stort behov for å snakke mye // Hver gang vi får en oppgave på skolen, prøver jeg å gjøre noe kreativt og uvanlig Jeg elsker å filme og lage videoer // Jeg tenker og reflekterer ofte over mye
Jeg har lyst til å studere markedsføring // Jeg elsker å se på TV-serier og YouTube videoer
Jeg bor for tiden med mamma og tre av søstrene mine // Jeg er tante for to barn
Jeg har hatt en blogg før denne da jeg var 12 år // Jeg bruker en app hver natt for å sjekke søvnen min
Jeg er veldig glad i orden og ryddighet // Min favoritt frukt er banan // Jeg er høyere enn mammaen min
Jeg lager mange lyder generelt // Jeg elsker å være kreativ // Jeg sover sjeldent mer enn 6 timer i ukedagene
Jeg elsker å se på dokumentarer // Jeg er tydeligvis veldig urolig når jeg sover
Jeg bruker alt for mye penger på mat

Vaselines mange muligheter

Heisann! I dag er det mandag og enda en ny uke til å prøve ut noe nytt. Jeg har i det siste funnet ut, både selv og gjennom Internet, hvor mye forskjellige vaseline egentlig kan brukes til. Forrige søndag viste jeg at dere kunne bruke vaseline som en base for å få parfymen til å holde bedre, men her er enda flere triks!

Unngå reaksjon av falske smykker
Hvis du er en person som reagerer på falske smykker kan vaseline redde deg. Påfør litt på den delen av øredobben du tar i øret og sett i øredobben som vanlig. Dette kan også være et lurt triks hvis du sliter med å få øredobben inn. Med vaseline går den inn med en gang!

Fjerner vannfast maskara
Enten om du bruker fingeren eller en bomullsdott, fjerner vaseline vannfast maskara superlett og mye billigere enn disse dyre sminkefjernerne du får kjøpt. Det føles også mye bedre og føles ikke ut som om du drar av alle vippene når du fjerner den vannfaste maskaraen.

Å fjerne vippelim
Å fjerne falske vipper er som regel ikke noe behagelig. Å begynne å dra de av etter en lang kveld gjør både vondt, og er dårlig for den delikate huden rundt øynene. Påfør litt vaseline med en Q-tips over vippelinjen og vent noen minutter før du forsiktig drar dem av.Forme brynene
Forrige søndag viste jeg dere også hvordan dere kan få øyenbrynene til å være på plass med hårspray. Hvis du føler dette blir stivt og rart, kan du prøve vaseline. Vaseline har jo en mer voks form som kanskje gjør det litt mer naturlig å legge på brynene.

Beskytte huden mens du farger håret
Hvis du skal farge håret en gang snart, spesielt en mørk eller sterk farge, bør vaseline være med i prosessen. Det er litt kjipt å gå rundt med mørke flekker i ansiktet hvis du egentlig vil at folk skal legge merke til den nye hårfargen din. Påfør litt vaseline ved hårlinjen for å lett unngå dette.

Lengre vipper
Nå er jeg ikke helt sikker på om dette faktisk går, men det skal sies at det å påføre vaseline på vippene dine gjør dem lengre. Det gjør dem hvert fall mykere og sunnere. Du taper ingenting på å prøve det ut, så er bare å teste om det fungerer for dine vipper.Håper dere likte tipsene og prøver dem ut. Gjerne fortell meg hvordan det virker for dere!

Høst Lookbook (video)

Heisann! Gårsdagens bursdagsfest var superkoselig, selv om det var utrolig kaldt å gå hjem igjen. Som sagt, har jeg i dag enda en video til dere. Dette er en lookbook som er inspirert av høsten og mye kaldere vær. Håper dere liker den!


Ha en fin kveld!

Night Out

Heisann! I dag våknet jeg klokka 9 og begynte å stresse veldig for å rekke skolen... før jeg innså at det var lørdag. I kveld skal jeg i en bursdag og temaet er classy. Jeg har derfor valgt å ha på meg en av mine favorittkjoler fra TOBI. Det er veldig risky å handle over nett, men denne satt som et skudd! I dag har jeg rukket å filme videoen for i morgen i tilfelle jeg ikke skulle ha like god tid i morgen, så da er det bare å glede seg til den!Ha en superfin lørdag alle sammen!

Når det skjer med deg

Skoledagen i dag var veldig kort, selv om dagen virket veldig lang. Dere har antageligvis lest mye om terrortrusler, spesielt mot skoler og områder hvor folk er samlet. I dag fikk tre skoler terrortrusler, og min skole, var en av dem.

Venninnene mine og jeg var bare i kantina for å kjøpe mat, før vi ble fortalt om å gå rett til klasserommet vårt fordi det hadde vært sendt våpentrusler via appen Jodel, mot skolen vår. Vi skjønte ingenting. Det er jo ikke akkurat noe du forventer å høre eller noe man tar lett. Jeg er en person som kan se eller høre at noe dramatisk skjer akkurat nå, men det går ikke inn på meg. Jeg forstår ikke at det er en virkelighet og tenker ikke over hva som kan skje videre. Det føles ikke ekte ut for meg, fordi det kommer plutselig noe så alvorlig i hverdagen. På veien til klasserommet så vi politi, kvinne med fullt utsyr på seg og alle vi gikk forbi pratet om det. Det gjorde bare situasjonen enda mer virkelig. Og enda verre.

Vi var låst inne i klasserommet i to timer. Jeg oppdaterte hele tiden Jodel for å se om jeg kunne få noe mer informasjon. Vi satt der egentlig ganske uvitne. Så begynte avisene å skrive om det. Det at de skrev feil om at det var bombetrusler, gjorde det ikke noe bedre. Noen folk tullet om det, andre gråt. Selv om trusselen ikke var bevist ekte, er dette fortsatt en veldig ukomfortabel situasjon å være i. Alle rundt meg startet å ringe foreldre og snakke med venner som var på andre steder i skolen. Jeg tenkte hele tiden; ''Personen kan komme inn når som helst. Hvis trusselen er ekte, hva skjer da?''. Jeg så bilder i hodet mitt om og om igjen, om hva som kunne ha skjedd hvis han kom inn. Mange prøvde å lette på stemninga, men det er ikke lett i en situasjon som dette når man alltid tenker det værste.

Etter to timer fikk vi beskjed om at aksjonen var avlyst og vi kunne dra hjem. Vi hadde tidligere blitt fortalt at hver og en elev skulle bli evakuert svært nøye. Tydeligvis hadde de pågrepet en person som skal ha skrevet trusselen, og en som har vært med på å hjelpe. Det var rart å komme ut igjen etter å ha vært låst inne i et klasserom i to timer. Da jeg kom ut så jeg massevis av politibiler, journalister og medelever som hadde vært fraværende fra skolen da det skjedde. Man kan vel si det var litt som i filmene.Ingen av truslene i dag skal ha vært reelle, men jeg er fortsatt glad over at politiet tok alle disse seriøse og behandlet det ordentlig. Jeg synes det er helt sykt at noen kan lage en spøk ut av dette. Det er rett og slett ikke greit. Det er en syk verden vi lever i, og man leser hele tiden om de forferdelige hendelsene som skjer hver dag. Man blir sjokkert, men så glemmer man det senere. Det går aldri så veldig inn på oss, fordi det er bare en gjentakelse av hva som har hendt et sted. Man kjenner ikke ordentlig på det, før det skjer med en selv.

Mine hårfrisyrer

Heisann! I det siste har jeg tenkt over hvor sjeldent jeg gjør noe spesielt med håret mitt. Det er som regel bare rett ned i min naturlige farge. Jeg klipper det kortere enn jeg liker én gang i året etter at det har vokst seg litt for langt. Likevel klarer jeg å få til litt variasjon i hverdagen.

Det er sjeldent man ser meg i hestehale eller dott, med mindre jeg er på jobb. Dette er mest fordi jeg synes det er så utrolig ubehagelig. Jeg foretrekker å få håret vekk fra ansiktet på andre måter. Også er det jo de dagene hvor jeg egentlig ikke bryr meg som mye. Så derfor tenkte jeg å vise dere tre frisyrer som er mest vanlig å se på meg.


Liten dott - Denne frisyren har jeg brukt svært mye i det siste. Jeg liker hvordan det ser ut, og det er definitivt den mest komfortable måten for meg å få håret unna ansiktet. I tillegg er den superrask å lage, selv om jeg som oftest må bruke et par forsøk før jeg blir fornøyd. perfeksjonist 


Volum - Hvis jeg ikke gjør noe med håret mitt faller det som regel alltid foran ansiktet mitt og det ser ut som jeg har limt alle hårstråene inn til hodet mitt. Enkelt sagt; håret mitt eier ikke volum. Derfor trenger jeg noen hjelpere til å få til dette. Batiste tørrsjampo XXL volume gjør slik at jeg får mer tekstur i håret, samtidig som litt volum. Got2b volumizing powder bruker jeg for å få enda mer volum, og slik at håret holder seg slik i tillegg.


Halve opp, halve ned - Dette må vel være min favoritt, men også den jeg bruker minst. Mest fordi den ikke er så komfortabel og blir også sjelden slik jeg ønsker den skal være. Det blir ofte bulker her og der, og veldig stramt og flatt noen steder. I tillegg har jeg god del babyhår som stikker i alle kanter etter noen timer. Men når jeg blir slik jeg ønsker den skal være, er den super!

Dette var da mine tre mest typiske hårfrisyrer. Håper dere fikk noen ideer til hva dere kan gjøre selv med eget hår, og del gjerne dine egen tips!

Snapchat lately

Heisann! Jeg er egentlig utrolig dårlig til å huske på å lagre bildene jeg tar på snapchat. I tillegg er de heller ikke så veldig verdige til å vise på bloggen akkurat. I det siste har jeg likevel klart å putte litt ekstra innsats i mine snaps, selv om flesteparten består av klaging, haha.Ha en fin uke videre!

10 Beauty Hacks (video)

Heisann! Har dere hatt en fin helg? Det har jeg, selv om det har vært en jobb helg da... For å avslutte helgen har jeg en video til dere som vanlig. I dag ble det 10 ''beauty hacks''. Noen tips som gjør påføring av sminke og lignende lettere og billigere!

Ha en fin søndag videre!

Saturday Snack

Heisann! Så langt i dag har det vært en svært avslappende dag. Niesen min har sovet hos oss i natt, så min eldste søster og jeg har vært med henne i hele dag. Vi hadde alle lyst på noe godt å tygge på, så vi bestemte oss for å lage disse deilige sjokoladekjeksene. De er så utrolig gode, og har laget dem en god del ganger siden jeg fant oppskriften for sånn 7 år siden, haha.125g smeltet margarin
3dl sukker
2 egg
2ts vaniljesukker
4 1/2dl hvetemel
1dl kakao
1ts bakepulver
1ts salt
175 grader i 15min

Ha en god helg videre!

15 ting som gjør meg glad

venner
musikk
pakker i posten
katten min
tanteungene mineå være alene hjemme
julestemning
å reise
helg
sommer & grillefint vær
natur
lønning
orden & ryddighet
gode karakterer

Få fokuset på topp!

Heisann! Mandag er en av de korteste dagene vi har på skolen, men jeg sliter likevel med holde fokuset gjennom hele dagen. Det er fort man blir trøtt når man må sitte å høre på læreren snakke mens man egentlig bare vil legge seg ned og sove. Jeg bestemte meg derfor å gjøre litt research for mat å spise og andre tips for å holde fokuset og energien på topp. Jeg vet jeg ikke er den eneste med dette problemet, så hvorfor ikke dele det med dere?

Salat
Hvilken som helst type salat du foretrekker fungerer her. På nettet stod det ''leafy greens'' - vet ikke helt hvordan jeg skal oversette det, men det blir jo spinat, ruccola, isbergsalat og ja, du forstår sikkert. Derfor er salat perfekt å ha som lunsj på skolen for å forberede seg til timene du skal ha videre.

Fullkorn
Dette er en perfekt frokost! I min faste frokost har jeg alltid en skål havregryn. 100% fullkorn står det på den. Selv om fullkorn kan virke kjedelig, er det mange ulike varianter det kan konsumeres i! Havregryn er egentlig en ganske kjedelig og tørr frokost, og er derfor det bare er en del av frokosten min, men det gir meg massevis av energi i de første timene på skolen. Frokost i seg selv er det som er aller viktigst. Det er en grunn til at det blir kalt dagens viktigste måltid, og det er vist at studenter som spiser frokost presiserer bedre enn studenter som ikke spiser frokost.Tyggis
Da jeg gikk på grunnskolen fikk vi ikke lov til å tygge tyggis på skolen (?), men hvis skolen din tillater det ville jeg anbefalt deg å gjøre det. Det har vist seg at å tygge tyggis i stressende situasjoner vil gjøre deg mer våken og oppmerksom. I tillegg har tyggegummi en annen effekt også: hvis du tygger tyggis mens du øver til en prøve, og deretter tygger den samme smaken under prøven - vil du huske stoffet mye bedre.

Husk vann
Mat som blåbær, nøtter, mørk sjokolade, grønn te og avokado har også vist seg å forbedre fokuset og konsentrasjonen. I tillegg er det også superviktig å huske vann! På skolen min er det en vanndispenser i nærheten som gjør det lett å hele tiden fylle på med nytt og forfriskende kaldt vann.

Forstyrrefri-sone
Pass på at du ikke blir forstyrret av annet rundt deg når du prøver å følge med. Legg bort mobil og lukk PC hvis du ikke trenger den. Hvis du må være på den, så lukk sosiale medier og annet som kan ta fokuset ditt vekk fra skole. En liten luftepause kan også være svært lurt. Gå en liten tur, gå på do, fyll vann - bare beveg deg, og du vil raskt føle at du får mer energi.

Forbedre minnet
Nå går jeg litt av temaet, men jeg husker å ha lest en artikkel en gang om hvordan valnøtter forbedret minnet. Så disse nøttene er jo supre å spise mens du øver til en prøve eller framføring!

Selvfølgelig er kaffe helt supert hvis du vil ha energi og fokusere mer, men det er ikke alle som liker kaffe, på noen fungerer ikke kaffe og kaffe har også negative effekter. Så dette var noen tips hvis du ikke foretrekker kaffe. Håper de var hjelpsomme og jeg gleder meg selv til å prøve de ut!

Min hverdagssminke (video)

Heisann! Nå har det vært fire søndager siden jeg lastet opp min første video på denne bloggen, og siden da har jeg klart å laste opp en video hver uke. Hvordan jeg har klart dette, aner jeg ikke, men jeg har planer om å fortsette med å gjøre det. Jeg elsker å lage videoer og hvis det var noe jeg kunne gjøre som en jobb for resten av livet, ville jeg ha gjort det. I dagens video viser jeg dere hverdagssminken min og hvordan jeg påfører den. Ganske enkelt og greit, men er noe jeg har fått spørsmål om før, så håper dere liker den!7 favorittplagg

Heisann! Så langt i dag har jeg faktisk vært svært produktiv! Det er så deilig å få unnagjort ting som bare må gjøres og vite at alt er gjort innen kvelden. I dag har jeg tenkt å vise syv av mine favorittplagg. Disse er mest rettet mot høst- og vinterklær, så kommer sikkert til å gjøre et lignende innlegg mot vår- og sommerperioden.


Genser BikBok


Genser BikBok


Genser Monki


Topp Zara


Skjorte Cubus


Kåpe New Yorker


Bukse Pimkie

Ha en fin lørdag videre!

Friday snack

God kveld! Det første jeg gjorde når jeg kom hjem var å spise, og så sovna jeg rett etter. Var så trøtt og sliten etter å ha svømt på skolen i dag. Nå er det heldigvis fredag og denne helgen har jeg også friii fra jobb! I kveld tenkte jeg at jeg skulle lage en litt sunn snack, så da ble det kuttet epler med mørk smeltet sjokolade og hakket mandler på. Med tanke på at sjokoladen inneholdt 86% kakao var den litt vel dominerende og sur i forhold til de søte eplene, men dette hadde helt sikkert smakt supert med sjokolade med 70% kakao.God helg!

Sweater Weather

Heisann! Har vært fraværende fra bloggen de to siste dagene på grunn av at jeg har vært på skole og så har jeg ikke kommet hjem før halv elleve på grunn av jobb eller annet. I dag har jeg ikke så god tid heller, men tenkte å slenge med enda noen antrekksbilder. Denne helgen har jeg heldigvis fri, så da satser jeg på at bloggingen blir på topp!
Cardigan SheIn / T-skjorte PrettyLittleThings / Bukse BikBok

Nå har det blitt utrolig kaldt ute, spesielt om morgenen, så det går mye av tykke, strikket gensere om dagen. Jaja, nå er det jo bare 190 dager til sommerferien...

Black on Black


Jakke Adidas / Bukse BikBok / Veske American Apparel

Rommet mitt (video)

Heisann! I dag tenkte jeg å vise dere rommet mitt gjennom en video. Jeg er ikke 100% ferdig og fornøyd med det, men tenkte jeg kunne vise dere det så langt.Gratis bloggdesign fra Blogg.Wiki

hits