Oktober

Heisann! Tenkte å lage en liten oppsummering av oktober; blant annet hva som skjedde, favoritter, nedturer osv. Dette er sikkert noe jeg kommer til å gjøre i slutten av hver måned hvis det er interessant.

OKTOBERS OPPTUR
Det å bestå teorien og få oppkjøring var et ganske stort høydepunkt. I oktober ble jeg ferdig med alt det obligatoriske man må gjennom før oppkjøring, så det å ta lappen har vært en stor del av hverdagen i det siste. Nå gleder jeg meg egentlig bare til å endelig få tatt den!

OKTOBERS NEDTUR
Det å måtte slutte å gå med mine favorittsko... Jeg har ikke opplevd noe spesiell stor nedtur denne måneden, men å måtte bytte sko må være det nærmeste. Har brukt disse skoene i over et år som var helt perfekte. De har dessverre sagt takk for seg for en god stund siden. Heldigvis selger de skoene enda, så skal ikke se bort i fra at jeg kjøper dem igjen etter nyttår.OKTOBERS SERIE
Denne måneden har jeg blitt veldig interessert i å se på Teen Wolf igjen. Jeg tok en lang pause etter at sesong 3 var ferdig, så nå har jeg fortsatt mye å ta igjen. Så langt foretrekker jeg de første sesongene, men synes likevel det er superspennende!

OKTOBERS FAVORITTPLAGG
Strikket gensere er det eneste jeg har brukt egentlig mot slutten av måneden. Det er alt for kaldt til å bruke noe annet nå, og hvis jeg prøver, angrer jeg hver gang. De er behagelige, varme og gode å bruke så dette er definitivt månedens favorittplagg!OKTOBERS SANGER
Denne måneden har mange av mine favorittartister og -band kommet ut med nye sanger og album, så denne måneden har jo vært gull på musikkfronten! Blant annet Demi Lovato og Selena Gomez sine nye album har jeg hørt en del på. Mine to andre favoritter har ikke akkurat vært favoritter for hele måneden ettersom begge kom ut i går, men det er Ariana Grandes sang Focus og The Neighbourhoods album Wiped Out!.

MÅL FOR NOVEMBER
Jeg har også noen mål for neste måned som jeg håper jeg klarer å utføre. Det vil være å klare å legge meg før 23:00 på skoledager og stå opp før 9:00 i helgene. Kan bli litt vanskelig, spesielt den første, men jeg skal prøve mitt beste!

- Hva er ditt favorittøyeblikk fra oktober?

Da det gikk litt galt i studio...

En dag i 2. klasse skulle jeg stå som testmodell i studio ettersom vi skulle bruke en hel dag til å ta bilder og redigere dem. Partneren min og jeg fant ut at det hadde blitt ganske kult om vi brukte mel, så de egentlige modellene hadde noe å leke med og ikke ble så stive. Bildene ble utrolig kule, men da vi aller først skulle teste det ut og en annen i klassen skulle hive mel så det falt ned på meg, gikk det litt galt...


Jeg regner vel med at hun mente at jeg ikke var nok pudret for å stå som modell.

Jeg har mange morsomme bilder som er tatt på skolen eller med venner, så kan sikkert poste flere slike innlegg i fremtiden :)

Lilia og hennes verden

SYNGING
Jeg synger faktisk hele tiden. Det er helt sikkert noe vennene mine er kjempe lei av, men jeg elsker å synge og når jeg er alene på jobb skrur jeg gjerne ned radioen og opp med stemmen (litt flaut hvis noen kunder kommer inn da).

KATTEN MIN
Katten min og jeg er så og si alltid sammen når jeg er hjemme. Hun sover nesten hos meg hver natt og venter alltid på meg mens jeg steller meg før vi går ned sammen og spiser frokost. Jeg ville ikke akkurat sagt at hun er min bestevenn, men hun er min lillesøster, hehe.TV SERIER
Jeg elsker å se på TV serier, filmer, youtube osv. Jeg ser på det når jeg spiser, steller meg og når jeg slapper av. Det var vel et punkt i livet mitt hvor jeg fulgte med på 14 forskjellige TV serier samtidig. Jeg har til og med sett mine favoritt serier opptil flere ganger, blant annet har jeg sett på Modern Family totalt fire ganger. Jeg trenger et liv,

HØYE HELER
Nå som det nærmer seg vinter og det snart blir snø og glatt gjelder ikke denne så veldig lenger, men jeg bruker nesten kun høye heler. Det er nok ikke det beste for føttene mine, men det er det jeg føler meg mest komfortabel i og det jeg synes ser finest ut på meg. Det startet vel egentlig i 9. klasse og siden da har jeg kun gått med høye heler utenom når jeg vet at jeg skal gå mye eller har kjørt. Sorry, doc!TE
Te er noe jeg har likt så lenge jeg kan huske. Jeg drikker minst en kopp te hver dag, og søstra mi mener jeg drikker mer te enn engelskmennene selv. Utenom drikker jeg egentlig kun vann. Siden jeg faktisk drikker en god del vann gjennom en dag, blir det litt kjedelig i lengden og da er te perfekt!

HVITE OG RØDE NEGLER
På neglene mine vil du alltid se hvit eller rød neglelakk. Siden høst 2013 helt til noen måneder siden brukte jeg rød neglelakk hver dag. I det siste har jeg foretrukket å ha brukt hvit neglelakk. Jeg synes det er veldig fint og classy farge.

TYPISKE ORD
Jeg har alltid noen ord eller setninger jeg sier over en periode som jeg ofte bruker til å svare folk. Nå for tiden går det mye av ''ikke i dag, *navnet på personen*'' hvis de spør meg om egentlig hva som helst.

MUSIKK
Når jeg går alene, busser eller jobber på mac'en hører jeg alltid på musikk. Jeg synes det er så kjedelig om jeg bare sitter i stillhet. Jeg har bred musikksmak, men foretrekker indie rock, mest fordi det får meg i et mer lekent og bedre humør.

Søke på jobb: Do's & Don'ts

Heisann! Jeg vet at det å søke på sin første jobb eller dra på et jobbintervju kan være ganske skummelt og noe man ikke er helt vandt til. Jeg er langt i fra en ekspert selv innenfor dette området, men har gjort en del research og fått høre mye fra andre. Så her er en liten liste over tips til hva du bør og ikke bør gjøre når du skal skaffe deg en ny jobb.

Skrive søknad
Dette er førsteinntrykket arbeidsgiveren får av deg. Skill deg ut! Alle er glade, jobber bra under press og sosiale, men hva er spesielt med akkurat deg? Begrunn hvorfor du f.eks. jobber bra under press eller kom med noe litt mer kreativt. Søknaden trenger ikke å være helt stiv. Få fram personligheten din i teksten og la arbeidsgiveren kjenne deg litt bedre. Skriv hvorfor du passer bra for akkurat denne jobben, ikke skriv hvorfor du passer bra for hvilken som helst jobb. Søknaden skal være rettet mot jobben du søker på og det blir tydelig sett når arbeidsgiveren leser. Det samme gjelder CV'en. Kun ha med relevant informasjon som er nødvendig for den jobben. At du tok et matkurs er kanskje ikke så viktig hvis du søker hos en klesbutikk?

Når du skal levere søknaden
Når du skal levere søknaden er det viktig at du ser presentabel ut, for også dette kan ha en stor virkning hos arbeidsgiveren. Spør etter daglig leder/sjef når du kommer til arbeidsplassen, og ha alltid med deg smilet. Husk at du kan levere søknader hos arbeidsplasser som ikke har sagt at de ansetter også.Jobbintervjuet
Slik du ser ut og framstiller deg har en stor betydning på om du blir ansatt eller ikke, så ikke kom på intervjuet seende ut som søppel. Når det kommer til klær bør du unngå rødt og rosa. Dette kommer selvfølgelig litt an på hvor, mengde og nyanse, men for å være på den trygge siden ville jeg ha droppet det. Farger som marineblå, svart og brun/beige er farger som representerer seriøsitet, eleganse og stabilitet. For mye grått eller hvitt kan også virke, men det gir lite personlighet. En hvit topp kan derimot vise seriøsitet og passer bra med mye. Pass også på at klærne er rene og ikke har flekker. Når det kommer til håret er det best at dette er vekk fra ansiktet, f.eks. i hestehale eller lignende. Sminken bør være minimal. Dette kommer selvfølgelig an på, men blå øyenskygge og knæsj rosa leppestift er ikke akkurat det mest passende. For all del, ikke røyk før intervjuet eller etter slik at arbeidsgiver kan se det. Ikke snus eller tygg tyggis under intervjuet heller.

Vær entusiastisk, positiv og glad under intervjuet. Og vær forberedt! Det finnes mange sider på nettet som forteller om de mest vanlige spørsmålene du blir spurt på et intervju, og noen sier også hva du bør svare for å få et pluss hos arbeidsgiver. Jeg fant to sider (engelske) som forteller dette godt: her og herHvis du blir ansatt er det viktig at du lytter godt til sjefen eller den som lærer deg opp. Vær nøye med arbeidet og hvis jobben inneholder kunder må kundeservicen alltid være på topp! Dette er noe som er svært viktig for de aller fleste bedrifter. Husk at gode referanser gir større sannsynlighet for fremtidige jobber!

5 ulike hårfrisyrer (video)

God kveld! Beklager for at dagens video kommer litt sent, men hadde en del ting å gjøre ellers. Håper likevel at dere liker videoen og gi gjerne forslag til videoer jeg kan lage fremover :)New In

Heisann! I det siste har jeg kjøpt en del klær både over nett og i butikken. Det meste er egentlig fra SheIn, og det er vel egentlig fordi det er så billig. Da er det så lett å bare legge masse klær i handlekurven og så trykke ''bestill''.


Skjorte SheIn


Cardigan SheIn


Kåpe SheIn


Skjorte SheIn


Sko BooHoo


Sko BooHoo


Hettegenser H&M / Bukse BikBok elsker disse buksene og er så og si de eneste jeg bruker.


Sko H&M

Dere får ha en fin lørdag videre!

En sunnere type pannekaker

God morgen! (kanskje litt sent å si...) Jeg valgte å starte dagen med en sunnere og mye raskere variant av pannekaker. Disse er supre å lage i helgene og enkle hvis du vil ha en god frokost raskt. De inneholder likevel sukker, men det kommer også an på hva du har på dem.


Putt ett egg, 1 1/2 dl havregryn, 2 ts sukker og litt vaniljesukker i en bolle og bland ingrediensene sammen med en gaffel.


Fordel deigen i tre deler og putt dem på en stekepanne dekket i smør. Mos dem forsiktig slik at de blir lignende slik som bildet over. 


Jeg foretrekker å ha syltetøy eller brunost på mine når jeg lager dette, men sukker fungerer også selv om det kan bli litt tørt.

Håper dere prøver disse ut, for de er himmelsk! Skal på jobb senere i dag, men kanskje jeg får blogget en gang til før det. Vi snakkes!

Knee socks

Helluu! Glemte helt å fortelle at i går hadde jeg endelig motet til å ta teorien... og jeg bestod! Den ble egentlig tatt litt på sparket, men det gikk jo bra alikevel. Er snart ferdig med alt det obligatoriske, så er litt usikker på hva jeg skal gjøre videre i nesten to måneder mens jeg venter på at jeg kan ta oppkjøringen, haha.

Fant noen bilder i går av et antrekk som aldri ble postet, så da kan jeg like så godt gjøre det nå :)
Kjole Brandy Melville / Genser BikBok / Knesokker H&M

Ha en fin onsdag, alle søte!

Hvordan dekorere rommet for høsten

Når det nærmer seg jul pynter jeg alltid rommet mitt med små juledekorasjoner og et lite juletre. I år har jeg bestemt meg for å pynte rommet mitt til høsten også, så hvorfor ikke vise dere i tillegg? Disse er ganske enkle, og det meste har jeg funnet litt rundt i huset mitt. Du kan jo gå rundt i butikker som Nille, Europris og Clas Ohlson og se om de har noe pynt til høsten også.


Jeg fylte først en vase med falske blader (Nille) og tok også i en slags stilk og stiftet noen blader på. Du kan også finne blader ute og dekke dem med et lag av gjennomsiktig lim for at de skal holde formen. Istedenfor stilken kan du også bruke kvister du finner ute.


Hvis det er noe jeg forbinder med høsten er det lys! Farger som gult, rødt, brunt og grønt er også typiske farger for høsten. Lysene over kommer jeg ikke til å tenne på fordi jeg vil at de skal beholde formen, men også pga. hva de står på. Disse lysene har heller ikke noe lukt, så derfor tenner jeg duftlys som fyller rommet med en god lukt.


Jeg plasserte egentlig disse bladene hvor enn jeg kunne rundt i rommet mitt. Disse rammene har stått tomme en stund så jeg valgte å fylle dem med to blader foran et hvitt ark.


Hvis du vil ha et litt mer koselig utrykk når det kommer til sengetrekket ditt, men ikke vil bruke mye penger på det kom jeg opp med en løsning. Jeg tok en av mine store gensere som jeg sjeldent bruker og pakket en av putene mine inn i denne. Til slutt tok jeg det mest høstseende teppet vi har i huset og la det i bunn av senga. Du kan se jeg har hengt flere blader her også, haha, men det passet fint inn.


Hvis du vil ha en rask og enkel dekorasjon kan du lage det ut av toalettpapir og stoff. Jeg startet med å mose en toalettrull og få den til å se så rundt ut som mulig.


Deretter dekket jeg den med en oransje genser og puttet resten av stoffet i hullet til dorullen. Til slutt toppet jeg den med en bit fra stilken jeg brukte tidligere, men man kan egentlig bruke hva som helst, f.eks. en grønn stoffbit.

Jeg elsker å dekorere rommet mitt etter hvilken årstid det er. Det gjør det så mye koseligere å komme inn på rommet sitt og det får en selv i mer stemning for årstiden. Håper dette innlegget var til inspirasjon, og så snakkes vi i morgen igjen!

Lese, lese, lese...

Happy Monday! Jeg startet dagen en time tidligere fordi jeg måtte øve på en tale jeg skulle framføre i første time på skolen, men som jeg endte opp med å ikke holde alikevel. Etter to timer med å høre på andre sine taler, dro jeg videre til kjøreskolen min for å kjøre i to timer. Denne uken er full av masse kjøretimer og teori ettersom jeg nå holder på med ''sikkerhetskurs på veg''. Jeg har enda ikke tatt teorien, så denne mandagen har jeg dedikert til å lese masse teori. Finnes ikke en bedre start på uka, altså!Ha en fin uke!

I min veske (video)

I dag har det vært en svært produktiv dag! Nevnte tidligere at jeg skulle jobbe med en liten ting for bloggen, men det endte ikke opp med å ta så kort tid for å si det mildt. Jeg har altså laget min første video for bloggen. Den ble veldig enkel og ikke av den aller beste kvaliteten, men var bare det jeg rakk før jeg må på jobb. Jeg tenkte å kanskje starte med å laste opp en video hver søndag, men skal ikke love noe.

Veske Zara


Sunday morning

God morgen! I går var en utrolig fullpakket dag som endte med at jeg ikke fikk postet innlegget jeg skulle. I dag kommer det nok til å bli en enda mer stressende dag, derfor er det viktig å starte dagen med en god frokost!

I dag skal jeg lese teori, skrive tale, lage budsjett, dra på jobb og kanskje en annen liten ting til bloggen hvis jeg har tid. Ha en fin søndag, så snakkes vi senere! :)

Sunn hjemmelaget is

Heisann! Nå har jeg akkurat kommet hjem fra skolen hvor jeg har hatt gym og skal snart dra på jobb. Fredager hvor jeg jobber er alltid slitsomme på grunn av at jeg trener og blir som regel ganske sliten, og så skal jeg videre til jobb og stå i flere timer. Derfor gjør jeg fredagen min litt bedre med å unne meg en god hjemmelaget is. Å lage en rask liten snacks er en ting, men hvis den i tillegg skal være sunn blir det ikke like lett. Hvis du er glad i banan har jeg en superlett ''oppskrift'' til deg, eller du kan bytte ut banan med for eksempel mango istedenfor.Alt du trenger å gjøre for å lage en god og enkel bananis er å starte med å kutte opp en-to bananer i små biter og deretter legge de i fryseren.Etter de har fryst kan du putte bananbitene i en blender. Dette fungerer best med en blender som har en god del styrke, eller kutt bananbitene opp i enda mindre biter. Bananisen er ferdig når den har fått formen lignende til yoghurtis. Du kan velge å putte annen frukt sammen med bananen, eller prøve å blande det med for eksempel kakao.Du kan også toppe isen med blant annet mørk sjokolade, nøtter, blåbær osv. Dette er en sunn og forfriskende snack som du enkelt kan lage selv hvis det frister med noe godt. Håper dette falt i smak og dere får en fin fredagskveld!

Tips for bedre nattesøvn

God kveld! I dag har det vært en lang dag hvor jeg nesten holdt på å sovne i hver time på skolen. Det kan kanskje ha noe med at jeg la meg litt sent i går og fikk fire timer søvn. Det er ikke så uvanlig for meg at det blir få timer søvn i skolehverdagen, og jeg vet mange andre sliter med det samme problemet. Derfor tenkte jeg å komme med noen tips som kan gi deg en bedre nattesøvn!

Tenk på omgivelsene
Et kaldt rom er lettere å sovne i enn et varmt et, men det gir også større sansynligheter for mareritt. Noen liker å ha litt lys i rommet, mens andre må ha det mørkt. Tilpass omgivelsene etter hva du foretrekker og hvordan du sovner raskest.

Unngå skjermer
Legg bort mobil og datamaskiner 1 time før du skal legge deg. Dette kan være vanskelig for de fleste, men hjelper deg så mye når du faktisk skal sove. De fleste sjekker mobilen rett før de legger seg for å oppdatere seg på sosiale medier, men dette kan du fint gjøre en time før.

Les
Å lese en bok før du legger deg er en god måte på å roe ned hjernen på. Du slapper av og blir sansynligvis trøttere og trøttere for hvert kapittel.Skriv ned alle tanker
Å overtenke mens du prøver å sove er et vanlig problem hos mange. Hvis du skriver ned alle tankene dine og reflekterer over dem, vil ikke dette holde deg våken mens du prøver å sove.

Tenk over hva du konsumerer
Det er ganske åpenbart at man bør unngå drikke med kaffein eller mye sukker i før man legger seg. Du vil også unngå å spise et stort måltid før leggetid på grunn av at magen jobber etter du har spist. Det kan istedenfor hjelpe å drikke te uten kaffein for å roe ned kroppen.

4-7-8 pusteteknikk
Denne pusteteknikken skal tydeligvis få deg til å sove på under et minutt. Jeg har ikke prøvd den selv, men du kan prøve selv ved hjelp av disse instruksene.

Håper disse tipsene var til hjelp for noen og at dere alle får en god nattesøvn!

Autumn is here

Nå er vi nesten halvveis gjennom oktober og det kan kjennes på temperaturen. Å kle på seg er litt enklere om sommeren hvor man bare slenger på et par shorts og en topp. Om høsten må man tenke på jakke, skjerf og eventuelt hodeplagg. Om vinteren er det såpass kaldt at det er nesten ikke vits i å bry seg, man blir bare snødd ned uansett.
Bukse Bikbok / Jakke / Genser Bikbok / Skjerf H&M / Lue Bikbok

Musikkfavoritter

Tirsdag er den dagen i uka som består av mye bussing hit og dit. Det er også en av ukens mest slitsomme dager. Når jeg er ferdig med skolen drar jeg rett på jobb for å ha en 7-timers vakt. En ting jeg synes er utrolig viktig når jeg busser så mye alene, er musikk! Å høre på musikk på et høyt volum skal tydeligvis få deg i et bedre humør, og jeg er ganske sikker på at det er 90% av grunnen til at jeg som regel er i et godt humør hele tiden. Jeg tenkte derfor å dele noen av mine favoritter som jeg har hørt på i det siste, selv om det er mye forskjellig på denne lista. Jeg finner ofte nye artister som jeg liker og hører på alle sangene til, og så liker jeg også å gjenoppdage gamle favoritter.Crying Lightning - Arctic Monkeys
I Don't Mind - Defeater
Plage - Crystal Fighters
Fire and the Flood - Vance Joy
Pyro - Kings Of Leon
Confident - Demi Lovato
Lua - Bright EyesPrisoner - The Weekend ft. Lana Del Rey
Hurricane (Arty Remix) - Halsey
Magnets - Disclosure ft. Lorde
The Beach - The Neighbourhood
7 Years - Lukas Graham
Sober - Selena Gomez
Pretty Visitors - Arctic Monkeys

Tilbake til skolebenken

De fleste er nå tilbake fra høstferien for å tilbringe sine dager i et klasserom. For mange er dette kanskje svært kjedelig og man får lite motivasjon til å stå opp om morgen. Slik blir det ofte når man ikke kan velge helt fullstendig hva man vil studere. Derfor tenkte jeg å komme med noe tips om hva som kan gjøre skolehverdagen litt bedre.

Våkne lettere
Dette er vel noe av det værste med skolen. At man må stå opp tidlig etter å ha fått alt for få timer søvn. For det første, ikke bruk favoritt sangen din som vekkerklokke. Du kommer til å hate den etter hvert. Hvis du har mulighet til å velge, velg en rolig og oppmuntrende sang som gjør at du våkner på en rolig måte istedenfor å hoppe opp av senga. Hvis du synes lyden er for lav kan du ta mobilen i en kopp for å forsterke alarmen. Den måten som fungerer best for meg er å plassere vekkerklokken på andre siden av rommet slik at jeg må reise meg for å slå den av. Ikke trykk på slumre og ikke legg deg tilbake i sengen. Du må bare tenke at du stå opp, fordi du må jo på skolen uansett om du har god tid eller dårlig tid før du skal gå ut døra, og 10 minutter ekstra gjør deg ikke som regel mindre trøtt.

Planlegg antrekk
Dette er utrolig smart å gjøre slik at du slipper å bruke tid om morgenen til å finne ut hva du skal ha. Sjekk været for dagen i morgen og planlegg antrekket kvelden før. Det tar bare noen få minutter, og alle vet at hvert minutt er dyrebart om morgenen.

Self-control
Hvis du har en iMac eller MacBook kan du laste ned en app som heter self-control. Med denne kan du stenge nettsider til en bestemt tid. Hvis du har en oppgave å skrive, kan du fortsatt bruke internett til å finne kilder, men uten å bli distrahert av facebook, twitter osv.

5 minutter regelen
Jeg er veldig flink til å utsette ting, spesielt når det er skolerelatert, og jeg vet jeg ikke er den eneste. Det er ikke uvanlig at man venter til siste mulighet med å gjøre en skoleoppgave. Det som fungerer best for meg er å fortelle meg selv at jeg skal gjøre en oppgave i kun 5 minutter. Etter det kan jeg gjøre hva jeg vil. Sjansen for at du likevel fortsetter med oppgaven er stor. Problemet er jo å starte, men når du er i gang ser du at det ikke var så ille alikevel.Les om kvelden
Hvis du ønsker å huske det du leser hjelper en god natts søvn kort tid etter å ha fått inn den nye kunnskapen, evnen til å ta vare på informasjonen. Hjernen jobber og lærer mens du sover, og når du da leser rett før du legger deg, er dette det hjernen din vil sette fokuset på.

PhotoMath
Hvis du trenger litt ekstra hjelp i matte kan du laste ned appen PhotoMath. Med denne kan du ta bilde av en oppgave du sliter med og appen viser deg svaret og løsningen til oppgaven.

Planlegge
Om du foretrekker notatene på mobilen, en app eller å skrive ned forhånd i en bok kan det være lurt å ha en liten oversikt når det kommer til skole. Jeg har selv en kalender app som viser mer oversiktelig enn kalenderen som kommer med på iphone hvilke avtaler jeg har de ulike dagene. Jeg søkte bare etter Calendars på AppStore og lastet ned appen. Med denne kan du planlegge uke for uke og bruke ulike farger for ulike avtaler. Det jeg bruker denne til er for å se hva jeg skal og for å ikke glemme ting. Jeg skriver ned blant annet kjøretimer, møter, jobbvakter, tannlegetimer, bursdager og planer jeg har med venner. Jeg bruker også elevkalender appen for å skrive ned lekser, prøver og innleveringer.

Dette var noen få tips som forhåpentligvis var hjelpsomme og gjør skolehverdagen litt enklere. Selv om du føler det er lenge igjen til du er ferdig på skolen, går tiden fort. Jeg går selv i 3. klasse og kan egentlig ikke tro at jeg er så nære med å være ferdig med videregående. Hvis du likte tipsene og ønsker flere skolerelaterte tips er det bare å si i fra!

Gratis bloggdesign fra Blogg.Wiki

hits